collapse

* Martinova pot v neznano

Prikaži objave

Ta sektor vam omogoča pregled vseh objav, ki jih je objavil ta uporabnik. Opomba: vidite lahko samo objave iz rubrik, do katerih imate pravico dostopa.


Teme - stelio

 Str: [1] 2 3 ... 18
1
Pohodništvo in družinski izleti / Martinova
«  dne: 06. november 2018, 19:27 »
Do sobote zvečer je dobrodošel vsakršen predlog po ožjem obalnem okolišu v stilu od kozarca do kozarca, ki naj bi se odvijal v nedeljo z zaključkom pr nonotu in noni v Kurtah.

2
Pohodništvo in družinski izleti / PO DOMAČEM DVORIŠČU
«  dne: 29. oktober 2018, 10:50 »
Tokratna sobota naj bi bila namenjena POREČANKI, vendar vremenska napoved  vse do zgodnjih ur, ni bila ravno obetavna.
V zadnjem trenutku se pa je nemogoče organizirati in ker mi je radarska slika padavin pokazala, da v naslednjih urah ni bilo pričakovati deževja, smo se starejši forumski člani na hitro dogovorili, da se odpravimo na kolo po okoliškem dvorišču z možnostjo hitre vrnitve.

IN ZGODILO SE JE TO 

3
Pohodništvo in družinski izleti / Zoncolan - Arvenis - Dauda
«  dne: 24. september 2018, 21:09 »
Nisem se ravno prepričal kaj nas čaka na tokratni turi. Jasno mi je bilo samo, da se moramo brez pomoči pedal, povzpeti čim višje proti vrhu Zoncolana.
Megleno jutro nam je ponagajalo, saj smo bili v celoti prikrajšani za vedute po okolici, no, vsaj dež se nas je usmilil, pa čeprav je že med vožnjo do izhodišča krepko zagrozil.
Kljub vsemu smo optimistično stopili na pedala in zagrizli  v asfaltno strmino misleč, da je to naš najtežji del poti.  Tudi kasneje, ko je bilo potrebno zapustiti cesto in se povzpeti po še hujšem kolovozu oziroma smučišču na najvišjo koto Zoncolana, nismo kaj dosti tarnali. Itak, sedaj naj bi nas zagotovo čakal samo še spust, zato se je specialna ekipa tudi dodatno zaščitila pred morebitnimi udarci. Veselja je pa bilo kmalu konec, ponovno se je bilo potrebno dvigniti, tokrat na Arvenis,  strmo v skalovje, kar  nam je pospešilo frekvenco dihanja na maximum. Na vrhu pod križem, je sledila obvezna regeneracija in nato ponovno v bojno opremo za še ne dočakan, pa vendar obljubljeni, mega FLOW spust. Najprej strmo doli, potem gori doli pa čeprav več gori kot doli. In nato pogled na segna via- Monte Dauda. Jaooooooo, mater, spet gori in to dosti gori, pa kam mi to gremo, moči pa od
nikjer. Končno se nam je pokazala Marija, ampak šele po številnih pavzah, da smo lahko iz že izčrpanih teles izžmili še tisto potrebno energijo za dosego vrha. Da je to bil res zadnji vrh, ni bilo zagotovila, zato tudi ne pretiranega zadovoljstva.  Ampak spust, he, he. Idi pa vidi !!!!!!!

FOTO   

4
Pohodništvo in družinski izleti / Pivka - Sv. Trojica
«  dne: 24. julij 2018, 15:24 »
Skrbi me !  Zares me skrbi !  O podnebnih spremembah govorim! Pred nami je tako rekoč razburljivo obdobje človeške zgodovine,
ko se zemlja obrača proti nam in se maščuje. Sever je v ognju, jug je v ognju, zemlja se topi !  Kmetje govorijo o suši, spet drugi o prevelikih količinah vode. Strele , toča, vodni vrtinci, to so že vsakdanje novice. Nihče pa nič ne ukrepa, čeprav se dobro zavedamo,
da je za naš obstoj potrebno nekaj tudi storiti. Enostavno, preveč nas je ! Gospodarska rast pa nas ubija !
Pol poletja je že mimo, vikendi pa deževni, v gore si ne upamo !  Kaj bo jutri, kaj bo naslednje leto in kaj nas čaka čez deset let, lahko samo ugibamo.

Ni mi preostalo drugega kot izpeljati turo v domačem okolju. FOTO

5
Pohodništvo in družinski izleti / RODODENDRON BIKE TOUR
«  dne: 19. junij 2018, 10:20 »
 M.te Zoufplan smo lani, v pozni jeseni, že naskočili vendar nas je gosta megla prikrajšala popolnega doživetja in kmalu je bilo jasno, da bo treba vajo ponoviti.
Tokrat je bilo jutranje ozračje in pa temperatura skorajda idealna za premagovanje 19km dolge klančine, ki nas je ločila do
visokogorskih cvetočih planot, kjer naj bi svoje cvetove razkazoval tudi Rododendron, naš pobudnik tokratnega potepa.
Do vrha smo se počasi prebijali na lastni nožni pogon, kar je v gorah že prava, vendar spoštovana, redkost. Invazija novodobnih gorskih kolesarjev se namreč nezadržno povečuje, saj jim to omogoča nova tehnologija na viagra pogon. Pri dohitevanju so prav ponosni, poudarjeno pozdravijo in še hitreje zmagovalno švignejo mimo.
Po štirih urah teptanja pedal in z dvema postankoma smo že ob prvem pogledu po okolici povsem dopolnili izpraznjeno energijo.
Sam vrh nam ni dal dihati, še hrane si nismo takoj privoščili. Samo nemo smo opazovali po neopisljivem in nato še dolgo poležavali brez nekih misli. Sproščanje, popolna sprostitev.
 Tudi nadaljevanja po vrhovih, ki ga ni bilo konca in pa divjega spusta med koprivo, je zgodba samo za doživljanje.
Torej nič pisat, naj vam slike še kaj povedo  ;)

FOTO       

6
Ture / REBULA TOUR 2018
«  dne: 29. maj 2018, 08:15 »
Vse ljubitelje opojne kapljice in veselega gonilkarjenja vabim, da se nam pridružite na tradicionalni dogodek "REBULA TOUR", ki se bo odvijal na dan praznika češenj v Goriških Brdih. To je 10. 06. 2018
In kot je tradicija bomo skladno s tradicijo tudi nadaljevali. Ob 07 00h se dobimo na pumpi in nato poženemo po neznanem v nam dobro znano "DEŽELO REBULE" Nato kozarček dva in že bomo doma.

1.  Stanka
2.  Sonja
3.  Mile
4.  Zvezdan
5. 
6.
itd, itd
 

7
Za drugo turo po Krajinskem parku Goričko smo se odpeljali do Cankove kjer smo pričakali Koširjeve in se nato zagnali proti bližnjim gričem v poučni mešani gozd do Ledavskega jezera, kjer pravzaprav nismo izgubili veliko časa. Se je pa na poti do Grada našlo veliko, za oči zanimivih stvari tako, da je bilo postankov kar nekaj. Za vrnitev do izhodišča smo koristili Evropsko peš pot, ki  nam je še izraziteje prikazala življenje osiromašenih kmetij.

SLIKE

8
V Prekmurje, pravzaprav odbrcali smo še zadnji del pokrajine na severovzhodu Slovenije, kjer se je čas navidezno dobesedno ustavil. Štorkljino gnezdo, blatne hiše, slamnate strehe in še marsikaj me je spominjalo na slike iz učbenikov izpred 50 let
Da tu živijo skromni ljudje, je že na videz povsem razumljivo, o prijaznosti niti ne bi razpravljal. Skratka ..., meni ful dobro.
Kolesarskih poti je na pretek kot tudi turističnih oziroma izletniških kolesarjev. Težje pa boste zasledili gorske kolesarje, čeprav je poti med koruznimi polji in po gričevnatih gozdovih kar veliko. Narava je res neokrnjena zato je potepanje po presenetljivo lepih gozdičkih pravi užitek.

SLIKE   

9
Pohodništvo in družinski izleti / KORTEŽANSKE POTI
«  dne: 02. maj 2018, 12:44 »
Verjetno se me še kdo spomni iz časa, ko me sivina še ni obarvala in sem veselo, še s trdakom, oblegal in raziskoval domače hribčke.Vsake, na novo najdene poti, pa čeprav je to bila samo navidezna sled divjadi, sem se tako razveselil, da sem še isti konec tedna MTB bando popeljal na ogled le te. In tako sem tudi dobil naziv "Forumski sledosledec" 
 No, od tega je res že dolgo, sledilcev pa tudi več ni. Mogoče je zato delno tudi kriva GPS tehnologija, ki mi je omogočila potepanja tudi po nepoznanih krajih daleč stran od doma. Sedaj, ko me kdo sprašuje po lokalnih trekih, pa žalostno ugotavljam, da je tega skoraj nič. Poti pa so! In to lepo urejene, razgibane s tako lepimi pogledi, da ne samo prišleku, ampak še marsikateremu domačinu, dih zastane. 

SLIKE

10
Pohodništvo in družinski izleti / Pazin - Pičan
«  dne: 03. april 2018, 22:46 »
S tokratnim izletom smo tudi zaključili s potepanji po Istri. Ponovno se bomo vrnili v pozni jeseni.

Na e pošto sem namreč prejel željo po turi, ki naj bi zajela slap Sopot pri Floričičih. Sam slap ki pada v globino preko 20m, spada med najlepših 5 v Istri, zato sem ga tudi imel na listi za ogled. Ker pa vemo, da so Hrvati s Topo kartami zelo skrivnostni, je bilo potrebno za izris treka kar malo truda. No, uspelo mi je ustvariti eno pentljo v obliki osmice s štartom v centru Pazina, ki nas najprej popelje v nasprotno smer urinega kazalca v zelo slikovito zgodovinsko utrdbo Lindar. Od tu, pa do Gračišča, nas nato čaka najbolj zoprn odcep asfaltirane prometne ceste, mislim, da je tega kake 3 km. V Gračišču si je seveda potrebno vzeti čas za ogled centra, kar pa nam ni uspelo, saj je bilo mesto dobesedno oblegano zaradi praznika vina. Za spust do slapa smo koristili dawnhill progo, ki pa je dobesedno zdrapana, bolj je podobna hudourniku kot pa poti. Slap je vsekakor vreden ogleda, pravi lepotec, ki se ga ne moreš nagledat. Sledi naporen vendar povsem vozen vzpon na Pičan, ogled kraja pustimo za kasneje. Tako se najprej po cesti zavijugamo kakšen km navzdol do naslednjega, ravno tako izjemnega Benkovskega slapa. Čudo narave, ne sme se ga preskočit. Pomembna informacija pa je, da je aktiven samo po daljših deževjih. Vrnemo se v Pičan, ki ga z očmi in fotkičem obdelamo po dolgem in počez. Sledi še ena lepa čeprav zadihana singla do Gračišča. Obvezna degustacija in nato počasi lagani povratek po šumadinski cesti oziroma poti do izhodišča.
Nam se je nabralo 38km in seštelo nekaj čez 1000 višincev s povprečjem 4.5 km/h. Zadnji podatek pa pove vse  ;)

FOTO   

11
Pohodništvo in družinski izleti / Grdo Selo - Stari Draguč
«  dne: 27. marec 2018, 00:09 »
Saj sem že pozabil kdaj sem nazadnje sedel na kolo. Zagotovo je dolgo nazaj kajti katena se mi je povsem osušila in oddajala tako obupne glasove kot, da bo vsak čas kaj zaštekalo. No, k sreči, ko smo že vsi imeli preko glave tega rešketanja, mi je Mile dvakrat  polil vodo po ketni in v trenutku se je problem rešil.
 Drugače smo pa tudi mi povsem uživali v sončni, pa tudi blatni nedelji. Odpeljali smo zanimivo turo po Pazinski Planinski Poti
( PPP), s tremi  slapove in še nekaj lepih slikovitih odcepov. Moje delo je bilo samo povezati to pot v zaokroženo celoto, kar sem tudi storil in turco dodatno obogatil z dvema dodatnima slapovoma. Tudi nekaj ravninskega asfalta sem moral prištukati ampak nič zato. Zaključna ocena, čeprav nas je teren dobro zdelal, je 4+.

FOTO 

12
Pohodništvo in družinski izleti / KRAŠKI ROB
«  dne: 05. februar 2018, 19:57 »
Kratka ampak obilna pošiljka nočnega sneženja nas je zjutraj pritegnila na  Kraški rob. Iz Hrastovelj smo se povzpeli na Podpeč, kjer se je že začela kazati zimska pravljica. Snega je bilo kmalu že toliko, da smo se le po kolesnicah lahko prebijali naprej proti Kojniku, katerega vrh smo izpustili,  saj pot ni bila niti shojena. Proti Lipniku je kazalo na boljše pogoje vendar ne za dolgo, kmalu so sledi terenca izginile in ni nam ostalo drugega, kot gaziti po snegu do prvega odcepa, ki pelje preko Straže v Zazid. Kako smo prišli do tam, je pa zgodba zase, v glavnem težko. Snega je bilo do kolen, kjer ga je bilo kaj manj, je šlo lažje. Na kraju, po petih urah zadovoljstva in muk, smo se le uspeli otresti beline, ki nas je dodobra izčrpala in premočila noge. K sreči je bil  vsaj dan sončen in brez vetra tako, da občutka mraza niti nismo čutili.

FOTO

13
Pohodništvo in družinski izleti / Po sledeh Histrov
«  dne: 14. januar 2018, 22:04 »
Priznam, da v šolskih klopeh nisem ravno maral zgodovine, no, tudi z ostalimi predmeti se ne morem ravno pohvaliti, kvečjemu ...
... Knjige ?  Uff, še tiste iz obveznega čtiva sem samo takrat listal, ko je nad mano bdelo mamino oko. Ampak, če me je kaj osebno zanimalo se nisem nikoli izgubil in še danes je tako.
 Tokrat sem načrtoval turo na jug Istre v samo bazo Histrov, kjer so še danes na griču nad zalivom Budava vidni ostanki Nezakcija iz 180 l. pr.n.št.  Nezakcij je bila ena od treh mestnih utrdb v Istri kjer so se Histri pod poveljstvom kralja Epilona dolgo in uspešno borili proti Rimljanom. Odločilna bitka se je na tem mestu odvijala leta 177 pr.n.št., ko je Rimljanom le uspelo z izkopom oziroma s preusmeritvijo toka reke, ki je napajala in hkrati tudi ščitila obzidje mesta, prisiliti v predajo Histrov. Žalostna zgodba, kot jo opisuje  Rimski zgodovinar Livij je, da so predhodno Histri v trdnjavi pobili vse svoje žene in otroke in nato še sebe, da ne bi šli v suženjstvo
 Mi smo pa po bližnji okolici v temni goščavi oblegani z lovci, le srečno odpeljali zanimivo turco, pa čeprav sta v naši bližini  odjeknila dva strela, ki sta nam priklonila glave. He,he, to pa je bila popestritev ture.

TURA

FOTO

14
Last minute / Pozdrav Novemu Letu
«  dne: 07. januar 2018, 07:38 »
Ob 09h se dobimo na pumpi, za kosilo smo doma.

MTB tura čez Korte v Sečo in po Parenzani nazaj

15
Pohodništvo in družinski izleti / Vela Draga pod Učko
«  dne: 26. november 2017, 19:11 »
Moram priznat, da so me tokrat vremenarji toliko prestrašili, da sem moral odstopiti od prvotnega plana. No, pa nič zato saj v
bližnjem planu je bil že pripravljen pohod v sotesko pod Učko, pravzaprav je bil že nič kolikokrat prestavljen a nikoli pozabljen, tokrat se je le zgodil ta pohodni dan.

FOTO

 Str: [1] 2 3 ... 18

* Išči:


Zadnje objave:

Martinova od Alfista BMW
[ 14. november 2018, 13:41]


P O R E Č A N K A 2 0 1 8 od stelio
[ 06. november 2018, 19:38]


PO DOMAČEM DVORIŠČU od admin
[ 29. oktober 2018, 15:10]


Zoncolan - Arvenis - Dauda od admin
[ 25. september 2018, 17:34]


PRODAM SPECIALIZED HOTROCK DISK 24 od marko
[ 13. avgust 2018, 11:53]


Pivka - Sv. Trojica od admin
[ 01. avgust 2018, 07:21]


RODODENDRON BIKE TOUR od marko
[ 01. julij 2018, 18:51]


ADMIN, TOMIČKO, TOMI, BEŠKOVNIK,... od marko
[ 01. julij 2018, 18:42]

* Obiskovalci foruma:

  • Dot Gostov: 25
  • Dot Skritih: 0
  • Dot Uporabnikov: 1
  • Dot Uporabnikov online:

* Koledar

november 2018
Ned Pon Tor Sre Čet Pet Sob
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 [16] 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Vreme

WetterOnline
Das Wetter für
Izola