collapse

* GREMO V NARAVO

Prikaži objave

Ta sektor vam omogoča pregled vseh objav, ki jih je objavil ta uporabnik. Opomba: vidite lahko samo objave iz rubrik, do katerih imate pravico dostopa.


Teme - stelio

 Str: [1] 2 3 ... 21
1
Skupne ture / Prvi džiret
«  dne: 03. januar 2021, 19:55 »
Prepustil sem vodenje, seveda v pričakovanju hitre vrnitve. Pa ni bilo tako, zlomili so me. Ja res, jutri bom zagotovo čutil posledice
Pa nič zato, bomo preboleli kajti za prijatle si je treba čs vzet. Hvala za povabilo divjaki !!!!!  :P

KLIK

2
Ma lih da se neki dogaja, če nam ravno virus nagaja  ;)

KLIK

3
Kljub temu, da ima izpisano pestro zgodovino Velike Vojne, sem si hrib predstavljal kot hrib z malo več rovi in jarki, pa kakšen križ tudi ne bi smel manjkati. Pri iskanju treka, pa sem naletel na 100 možnih poti in zadeva se mi je na predvečer odhoda nekoliko zakomplicirala. Joj, kaj pa sedaj, sem se spraševal? Razmišljam in gledam in ponovno razmišljam pa ugotovim, da z dna hriba pa do vrha niti po cesti nisem sposoben odpeljati. in v kolikor bi mi le uspelo premagati 1600m klančine, kaj bi mi še sploh ostalo od dneva. Ja, nima smisla!
Skočim na google earth in si na Grappi ogledam slikice. Oči usmerim na del predela proti jugu, kjer so slike močno zgoščene, pogledam in ..... Ja, to bo to! Kmalu ugotovim, da je to sentiero 152, vse ostalo pa ja ni problem za izkušenega stezosledca.
Po vrhu je še ogromno planot in si za popestritev izleta dodam primerno količino km in višincev. Zadevo naložim v mojega vodiča in zadovoljno pričakujem jutrišnji dan  8)
Kot zanimivost še dodam, da smo se z avtom pripeljali na 1300 m višine od koder smo štartali in opravili na 30_tih kilometrih  1000 višincev, pa nismo bili ravno na najvišji točki.
Kako je pa stvar izgledala, si lahko ogledate TU 

4
Pohodništvo in družinski izleti / Pohod na Matajur
«  dne: 06. september 2020, 11:06 »
Bil sem povabljen in se za vabilo zahvaljujem, res sem se imel lepo, pa tudi bolelo ni. ;D

foto

5
Pohodništvo in družinski izleti / Izola - škrline
«  dne: 06. september 2020, 10:35 »
Spomnem samo, da se dnevi krajšajo, covid nam ponovno omejuje izhode, tako da obala, nam še vedno lahko postreže po kakšni prijetni turci. V kolikor ima še kdo kolo, se nam lahko pridruži.
SLIKE

6
Pohodništvo in družinski izleti / Kolpa - najjužnejša pot
«  dne: 23. avgust 2020, 14:58 »
Trenutne telesne sposobnosti so narekovale izbiro ture in glede na to, da nisem bil edini nesposobnež za večje napore mi je bila izbira potepa lokacije olajšana. Torej voda in hladovina. Voda že,že, ampak hladovine pa ne. Anci, ubitačna oziroma neznosna vročina me je dodobra izčrpala.

SLIKE

7
Pohodništvo in družinski izleti / Trbiž - Arlecchino trail
«  dne: 26. julij 2020, 08:45 »
Poletje je končno pokazalo svojo moč in morje ogrelo za prijetno namakanje, vendar nismo vsi pristaši martinčkanja. No, tudi večina rib se poleti spusti v hladnejše globine. Tudi sam nisem pristaš vročine,bolj mi dišijo malce nižje temperature, ne maram pa niti globine, zato se raje odmaknem visoko v planine.
In ravno zato sem si tokrat izbral višjo izhodiščno točko za bolj prijetno kolesarjenje po idilični naravi, ki te izmuči vendar na kraju povsem prerodi. Inšoma, turca za znoj polizat.
Ni pa nujno, da vsi enako opazujemo naravo, jaz jo vidim TAKO

8
Pohodništvo in družinski izleti / Monteprat
«  dne: 21. julij 2020, 16:09 »
Prijetna turca z 900 višinci na 30 km nam je nudila popolno zadovoljstvo. Lahko bi jo ocenil s tremi zvezdicami, za četrto mi je manjkal vrh, katerega sem sicer pričakoval, pa vendar ga ni bilo in smo tako ostali prikrajšani za pogled na Gemonsko nižino.
To je tudi edina pripomba kajti vse ostalo je bilo za ponovit.

slike

9
Pohodništvo in družinski izleti / Idrijske Krnice
«  dne: 14. julij 2020, 08:03 »
Pri brskanju po spletu sem zasledil opis zanimive ture po Idrijskih gričih. Ker pa zemljevida in GPX sledi ni bilo pripetih, sem se po opisu lotil izrisati sled, kar pa je bilo vse prej kot lahko. Sam vzpon je potekal po asfaltni cesti in in urejenih kolovozih. Temperatura tudi več kot idealna, pogledi po okolici fantastični. Manjkal je samo še lep spust, ki po opisu, je tudi bil zagotovljen.
Tokratna spremljevalna ekipa je bila dokaj spremenjena, poznajo me dobro. Si pa vseeno niso mislili, da bom za dosego izrisanega plana vztrajal in rinil v nemogoče. Res je , da je bil opis iz leta 2003, poimenskih domačij praktično ni več, zato nisem mogel vedeti pred kašno zapuščino stojim. Poti po jasah so zaraščene, označenega ni nič, šele v gozdu, kjer ni podrasti, je opaziti sledi nekdanje edine povezave od domačije do domačije. Ja, res se lahko človek danes samo vpraša, če je bilo tu sploh mogoče preživeti. Inšoma, spust POSLASTICA, grape idilične, na kraju zadovoljni vsi. Da Žlikrofe niti ne omenjam, ampak vseeno mjaaaam
 :P :P :P
SLIKE   

10
To je bila bolj tura v smislu "raziskujmo Slovenijo" Oziroma, gremo kjer še nismo bili.

nekaj SLIČIC

11
Pohodništvo in družinski izleti / Pl.Kofce
«  dne: 31. maj 2020, 11:15 »
Odločno hitimo nadoknadit zamujeno. Moja kondicija ni ravno na nivoju ampak čas hitro beži zato smo se napotili kar v hribe.
Vseeno pa sem turo izbiral oziroma jo podredil po trenutnih sposobnostih. Še vedno je največja ovira Sonjina poškodba ramena. Kljub temu, da sem se pri načrtovanju ture izogibal guratlona, se je izkazalo, da tudi daljši vzpon pušča posledice na ramenu.
Bo že preživela. Iz Tržiča smo se po Dolžanovi soteski povzpeli najprej do planine Pungrat. Do doma na Kofcah smo obšli še planini Šija in Ilovica. Od tu pa poteka 11 km dolg spust po planinski poti do Tržiča, ki je zelo priljubljen tudi med bajkerji. Trasa je hitra, na določenih mestih zahtevnejša, v celoti povsem vozna, lahko bi jo primerjal z Matajurjem.

foto stelio 

12
Ture / REBULA TOUR 2020
«  dne: 28. maj 2020, 13:49 »
Odločitev je padla, zamika oziroma morebitne odpovedi zaradi korone  NE BO !

Iz Izole, ispred vlakca, to je OMV pumpa Izola, odrinemo v soboto 13. 6. ob 07 h .

Zaradi organizacije, me sedaj predvsem zanima koliko je interesentov in kakšna je možnost povratka v lastni režiji ?

13
Pohodništvo in družinski izleti / GOLIČ
«  dne: 28. maj 2020, 13:04 »
PENZIONISTA ČIKLISTA----  Be, chi puol puol !

foto stelio

14
Pohodništvo in družinski izleti / Pot iz Pekla
«  dne: 24. maj 2020, 16:10 »
Severno vznožje Snežnika mi je manj poznano, zato sem malo pobrskal po spletu in ker ni bilo nič oprijemljivega, sem bil še
vedno odločen odpeljati izlet po tej okolici. Izrisal sem krožno sled, ki nas je vodila iz Mašuna do vznožja Snežnika.
Ime, "Vrh Pekla"mi je padlo v oči, zato je sled do vrha potekala po urejenih kolovozih s krajšimi obhodi po gozdnih vlakah.
Vrh se nahaja na 1370 metrih, zato sem pričakoval, da bomo imeli lep pogled na Snežnik, vendar od tega je bilo bolj malo, saj smo le redkokdaj imeli dostop svetlobe skozi gosto košnjo visokih bukev, kaj šele, da bi imeli pogled na bližnje hribovje. Spust, ki naj bi potekal po stranskih vlakah, pa nam je povzročil kup preglavic. Številne opuščene vlake in čista divjina predstavljajo pravi pekel, orientacija je praktično v ri..., Oči so stalno povezane z Garminom in verjamem, brez tega pripomočka, nas še danes ne bi   bilo ven.
Foto stelio 

15
Pohodništvo in družinski izleti / KOKOŠKA - V. GRADIŠČE
«  dne: 14. maj 2020, 21:34 »
Iz Krvavega Potoka,kjer smo sedli na kolesa, smo do Kokoške odpeljali preko Gračan (Grozzana). No, ja malo smo bili v prekršku zaradi prečkanja meje, ampak se izplača, pot je veliko bolj prijetna. Polovico spusta iz Kokoške smo odpeljali po enduro, nato pa sledili markacijam planinske poti, ki vodi do jame Vilanica, naprej v Lokve in nato vzpon na V. Gradišče mimo izvira Vroček. Od tu sledi samo še spust do izhodišča. Lepa in prijetna  turca. Bravo mi penzioneri !

Photo Stelio

 Str: [1] 2 3 ... 21

* Išči:


Zadnje objave:

Prvi džiret od marko
[ 03. januar 2021, 23:44]


VESELE PRAZNIKE od etcho
[ 01. januar 2021, 10:49]


Potka pod Lucanom od marko
[ 15. december 2020, 22:40]


Septembrski sprehodi s fotkičem od admin
[ 30. oktober 2020, 16:34]


SAALBACH - HINTERGLEMM 2020 od stelio
[ 12. oktober 2020, 14:53]


M.te Grappa - Med planotami in zgodovino od admin
[ 25. september 2020, 18:33]


Pohod na Matajur od admin
[ 07. september 2020, 16:26]


Izola - škrline od admin
[ 06. september 2020, 12:08]

* Obiskovalci foruma:

  • dot Gostov: 11
  • dot Skritih: 0
  • dot Uporabnikov: 0

* Koledar

januar 2021
Ned Pon Tor Sre Čet Pet Sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 [26] 27 28 29 30
31

* Vreme

WetterOnline
Das Wetter für
Izola