collapse

* GREMO V NARAVO

Prikaži objave

Ta sektor vam omogoča pregled vseh objav, ki jih je objavil ta uporabnik. Opomba: vidite lahko samo objave iz rubrik, do katerih imate pravico dostopa.


Teme - stelio

 Str: [1] 2 3 ... 21
1
Pohodništvo in družinski izleti / Trbiž - Arlecchino trail
«  dne: 26. julij 2020, 08:45 »
Poletje je končno pokazalo svojo moč in morje ogrelo za prijetno namakanje, vendar nismo vsi pristaši martinčkanja. No, tudi večina rib se poleti spusti v hladnejše globine. Tudi sam nisem pristaš vročine,bolj mi dišijo malce nižje temperature, ne maram pa niti globine, zato se raje odmaknem visoko v planine.
In ravno zato sem si tokrat izbral višjo izhodiščno točko za bolj prijetno kolesarjenje po idilični naravi, ki te izmuči vendar na kraju povsem prerodi. Inšoma, turca za znoj polizat.
Ni pa nujno, da vsi enako opazujemo naravo, jaz jo vidim TAKO

2
Pohodništvo in družinski izleti / Monteprat
«  dne: 21. julij 2020, 16:09 »
Prijetna turca z 900 višinci na 30 km nam je nudila popolno zadovoljstvo. Lahko bi jo ocenil s tremi zvezdicami, za četrto mi je manjkal vrh, katerega sem sicer pričakoval, pa vendar ga ni bilo in smo tako ostali prikrajšani za pogled na Gemonsko nižino.
To je tudi edina pripomba kajti vse ostalo je bilo za ponovit.

slike

3
Pohodništvo in družinski izleti / Idrijske Krnice
«  dne: 14. julij 2020, 08:03 »
Pri brskanju po spletu sem zasledil opis zanimive ture po Idrijskih gričih. Ker pa zemljevida in GPX sledi ni bilo pripetih, sem se po opisu lotil izrisati sled, kar pa je bilo vse prej kot lahko. Sam vzpon je potekal po asfaltni cesti in in urejenih kolovozih. Temperatura tudi več kot idealna, pogledi po okolici fantastični. Manjkal je samo še lep spust, ki po opisu, je tudi bil zagotovljen.
Tokratna spremljevalna ekipa je bila dokaj spremenjena, poznajo me dobro. Si pa vseeno niso mislili, da bom za dosego izrisanega plana vztrajal in rinil v nemogoče. Res je , da je bil opis iz leta 2003, poimenskih domačij praktično ni več, zato nisem mogel vedeti pred kašno zapuščino stojim. Poti po jasah so zaraščene, označenega ni nič, šele v gozdu, kjer ni podrasti, je opaziti sledi nekdanje edine povezave od domačije do domačije. Ja, res se lahko človek danes samo vpraša, če je bilo tu sploh mogoče preživeti. Inšoma, spust POSLASTICA, grape idilične, na kraju zadovoljni vsi. Da Žlikrofe niti ne omenjam, ampak vseeno mjaaaam
 :P :P :P
SLIKE   

4
To je bila bolj tura v smislu "raziskujmo Slovenijo" Oziroma, gremo kjer še nismo bili.

nekaj SLIČIC

5
Pohodništvo in družinski izleti / Pl.Kofce
«  dne: 31. maj 2020, 11:15 »
Odločno hitimo nadoknadit zamujeno. Moja kondicija ni ravno na nivoju ampak čas hitro beži zato smo se napotili kar v hribe.
Vseeno pa sem turo izbiral oziroma jo podredil po trenutnih sposobnostih. Še vedno je največja ovira Sonjina poškodba ramena. Kljub temu, da sem se pri načrtovanju ture izogibal guratlona, se je izkazalo, da tudi daljši vzpon pušča posledice na ramenu.
Bo že preživela. Iz Tržiča smo se po Dolžanovi soteski povzpeli najprej do planine Pungrat. Do doma na Kofcah smo obšli še planini Šija in Ilovica. Od tu pa poteka 11 km dolg spust po planinski poti do Tržiča, ki je zelo priljubljen tudi med bajkerji. Trasa je hitra, na določenih mestih zahtevnejša, v celoti povsem vozna, lahko bi jo primerjal z Matajurjem.

foto stelio 

6
Ture / REBULA TOUR 2020
«  dne: 28. maj 2020, 13:49 »
Odločitev je padla, zamika oziroma morebitne odpovedi zaradi korone  NE BO !

Iz Izole, ispred vlakca, to je OMV pumpa Izola, odrinemo v soboto 13. 6. ob 07 h .

Zaradi organizacije, me sedaj predvsem zanima koliko je interesentov in kakšna je možnost povratka v lastni režiji ?

7
Pohodništvo in družinski izleti / GOLIČ
«  dne: 28. maj 2020, 13:04 »
PENZIONISTA ČIKLISTA----  Be, chi puol puol !

foto stelio

8
Pohodništvo in družinski izleti / Pot iz Pekla
«  dne: 24. maj 2020, 16:10 »
Severno vznožje Snežnika mi je manj poznano, zato sem malo pobrskal po spletu in ker ni bilo nič oprijemljivega, sem bil še
vedno odločen odpeljati izlet po tej okolici. Izrisal sem krožno sled, ki nas je vodila iz Mašuna do vznožja Snežnika.
Ime, "Vrh Pekla"mi je padlo v oči, zato je sled do vrha potekala po urejenih kolovozih s krajšimi obhodi po gozdnih vlakah.
Vrh se nahaja na 1370 metrih, zato sem pričakoval, da bomo imeli lep pogled na Snežnik, vendar od tega je bilo bolj malo, saj smo le redkokdaj imeli dostop svetlobe skozi gosto košnjo visokih bukev, kaj šele, da bi imeli pogled na bližnje hribovje. Spust, ki naj bi potekal po stranskih vlakah, pa nam je povzročil kup preglavic. Številne opuščene vlake in čista divjina predstavljajo pravi pekel, orientacija je praktično v ri..., Oči so stalno povezane z Garminom in verjamem, brez tega pripomočka, nas še danes ne bi   bilo ven.
Foto stelio 

9
Pohodništvo in družinski izleti / KOKOŠKA - V. GRADIŠČE
«  dne: 14. maj 2020, 21:34 »
Iz Krvavega Potoka,kjer smo sedli na kolesa, smo do Kokoške odpeljali preko Gračan (Grozzana). No, ja malo smo bili v prekršku zaradi prečkanja meje, ampak se izplača, pot je veliko bolj prijetna. Polovico spusta iz Kokoške smo odpeljali po enduro, nato pa sledili markacijam planinske poti, ki vodi do jame Vilanica, naprej v Lokve in nato vzpon na V. Gradišče mimo izvira Vroček. Od tu sledi samo še spust do izhodišča. Lepa in prijetna  turca. Bravo mi penzioneri !

Photo Stelio

10
Fotografija in foto albumi / OSTANITE DOMA
«  dne: 02. maj 2020, 20:35 »
No in tudi sam sem se dolgočasil doma. Se premikal od kavča do hladilnika, večkrat pa tudi oborožen s fotkičem, do njive v Strunjan. Na kraju sem še slikicam ropot dodal in sedaj je izdelek tu. Ampak spraviti izdelek na link mi je še največji problem.
Upam, da mi je končno uspelo.

FOTO RELAXING

11
Last minute / DŽIRET
«  dne: 08. marec 2020, 22:13 »
So me pobral in odpeljal

Pa smo šli

in uživali

foto

12
Pohodništvo in družinski izleti / Sabotin
«  dne: 08. februar 2020, 01:21 »
Ne, naj vas nikar ne skrbi. Nobenemu ne bom težil, smo jo že danes zvozili, pravzaprav to je bilo že včeraj. Ahh, ta čas tako beži, da penzijonerji mi, kmalu, prekmalu bomo brez moči. Ampak, ne še, ne,ne  ;D

Start iz drugega mosta v Stari Gorici in ob Soči do Solkana kjer smo prečkali Sočo in se preklopili na kolesarsko za Plave. Namenoma sem izbral to smer, da smo izkoristili jutranje žarke, ki v zimskem terminu samo za kakšno uro ogrevajo to zaprto dolino. Kakšen kilometer pred Plavami smo zavili levo na gozdni kolovoz z presenetljivo prijetnim naklonom. Dobesedno smo uživali vse do vrha. No, kakor kdo. Za sebe lahko rečem, da sem imel kar na široko odprta usta in tako močno sesal zrak, da sem kot sesalec potegnil muho vase, da mi je za trenutek vzelo sapo. Mater še sedaj jo čutim na pol požiralnika. Na vrhu je bilo tako prijetno toplo, da se nam ni nikamor mudilo. Škoda, da je bila betola zaprta, kajti pivo bi se mi še kako prileglo. Tudi rakiji se ne bi odpovedal, samo da bi si sprav grlo po tisti samomorilski muhi. Na spustu sem pričakoval več betona, ampak ne, na kar zanimivo in nadvse razgledno singlo smo naleteli, ki nas je pripeljala v Šentmaver. Ja, pa tako smo leteli po tistih kamnih, da sem od vibracij vso blato še iz zadnje ture stresel po poti. Ampak prehitro smo se veselili suhe pralnjce, kmalu smo se spet znašli v vodni dolini, tako ji je tudi ime, blata pa res ni manjkalo.

Za zaključek pa SLIKE a ne.

 

13
Pohodništvo in družinski izleti / Med oljke do kantine
«  dne: 30. januar 2020, 08:42 »
V nedeljo 2. Feb. Ob 10h, se pravi v času ko župniki darujejo mašo bom jaz turo.
Na biciklih se dobimo pri vlakcu in zapedaliramo v burjo, smer Tomis.
Vrnitev je predvidena iz smeri Strunjan, vmes pa bomo že kako  :)

14
Pohodništvo in družinski izleti / NEDELJSKI POTEP
«  dne: 20. januar 2020, 20:37 »
Po krajših uspešnih višinskih pripravah spet doma in takoj na kolo.

No, za ogrevanje malo potepa in popis obstoječih poti v smislu "kje so tiste stezice".

Ugotovitve na terenu pa pravijo, da Izolskih stezic na Gažon praktično več ni! Vse ograjeno in zagrajeno.
Nekaj se je našlo na Piranski strani, je pa potrebna čistilna akcija in sicer na relaciji, Nožed - Lucija.

Slike iz terena KLIK

Slike iz višinskih kondicilskih priprav KLIK

15
Namen je bil na izzi odpeljati turco v objemu sončnih žarkov, ki se nam presenetljivo ponujajo v prvih dneh leta. In ker mi je Mile predlagal Rakitovec, se je sled kmalu izrisala tudi na ekranu. Pot iz Kubeda na Lačno smo si za ogrevanje namenoma nekoliko podaljšali, da ne bi takoj zagrizli v strmino, pa tudi na poškodovanko je bilo potrebno misliti, zato pa previdno izbirati poti. Strmina nas je ravno prav ogrela, sonćek ki je raztegoval svoje žarke med golimi krošnjami dreves pa je ponujal še dodatno zadovoljstvo.
Kmalu smo bili pri stolpu na Lačni iz katerega so se risali lepi razgledi na okolico. Vendar  hladen jutranji vetrič nas je kmalu posadil na kolo in odgnal nazaj na pot proti Kuku. Za trenutek smo se še na tem, popolnoma golem, s tem pa tudi rahlo razpihanem razgledišču ustavili. Frekvenco vrtenja pedal smo nekoliko pospešili. Slika lepe planote in okolice je namreč že po slabi uri konstantnega vrtenja verižnika proti vzhodu postajala monotona in zdolgočasena. Mislim, da smo se vsi razveselili trenutka , ko smo ostro zavili nazaj proti zahodu, pa še navzdol je šlo. Zavetje in lepa travnata potka med obsijanimi travniki so nas ponovno osrečili. Pa ne za dolgo, zagozdili smo se. Potrebno je bilo iti nazaj, poiskati drugo varianto, kar pa je predstavljalo dodaten problem, saj sem iz malomarnosti ostal brez baterij na digitalnem pomočniku. V krogu treh nogometnih igrišč smo se prebijali med številnimi preprekami, da bi našli minimalno upanje na izhod. Le to se je pokazalo v obliki lovske preže nekje spodaj in levo od naše začrtane smeri. Potrebno se je bilo spustiti po zaraščenem pobočju in pri tem pomagati še Sonji, ki si od stare poškodbe ramena, pri obiranju oljk, še ni opomogla. Naše sklepno razmišljanje se je izkazalo kot pravo, pri preži smo ponovno vstopili na zarisano sled katera se je zaradi ograjenih pašnikov ščasoma povsem zarasla. No in zaradi izpraznjenih baterij smo si na treck morali prišteti 6 kazenskih kilometrov kar je na koncu pomenilo povečan apetit in posledično dodaten strošek za obrok pupice in papice. 
In kaj smo se v Novem Letu naučili ? Nič ! Za leto bomo starejši, bedaki pa enako  ;D

FOTO 

 Str: [1] 2 3 ... 21

* Išči:


Zadnje objave:

Trbiž - Arlecchino trail od tomis
[ 30. julij 2020, 16:35]


Monteprat od stelio
[ 21. julij 2020, 23:00]


Popoldanska turca po kraškem robu od stelio
[ 21. julij 2020, 07:59]


NEDELJSKI POTEP od admin
[ 14. julij 2020, 20:17]


Idrijske Krnice od admin
[ 14. julij 2020, 18:24]


SAALBACH - HINTERGLEMM 2020 od stelio
[ 11. julij 2020, 22:59]


Vrhnika - Po okoliških gričih od admin
[ 11. julij 2020, 08:49]


okolica Duge Uvale ? od stelio
[ 16. junij 2020, 07:34]

* Obiskovalci foruma:

  • Dot Gostov: 17
  • Dot Skritih: 0
  • Dot Uporabnikov: 0

There aren't any users online.

* Koledar

avgust 2020
Ned Pon Tor Sre Čet Pet Sob
1
2 [3] 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Vreme

WetterOnline
Das Wetter für
Izola