collapse

* SREČNO 2019

Prikaži objave

Ta sektor vam omogoča pregled vseh objav, ki jih je objavil ta uporabnik. Opomba: vidite lahko samo objave iz rubrik, do katerih imate pravico dostopa.


Teme - stelio

 Str: [1] 2 3 ... 19
1
Pohodništvo in družinski izleti / Tu sem doma
«  dne: 10. januar 2019, 18:03 »
Ker mi je ponovno bila zaupana organizacija nedeljskega potepa, sem se tokrat odločil, seveda v nameri da se nas zbere vsaj toliko kot na zadnjem izhodu, da poskusim s presenečenjem v domači okolici.
Turco sem sestavil iz več svojih, zdaj že več let starih trekov  z namenom, da zajamem lepote in zanimivosti naše obale.
Lahko bi jo poimenoval,: UČNA POT in kolikor vas poznam, verjamem, da ostanete presenečeni  :o 

Dobimo se v nedeljo 13. jan. na parkirišču Škocjanskega zatoka ob 09. 45 h in nato krenemo v Milje in nazaj.
Ja, to je to 8) Presenečeni kaj  ::) Pravzaprav presenečenje vas še čaka.  8)

2
Pohodništvo in družinski izleti / Osp - Črni Kal - Socerb
«  dne: 04. januar 2019, 19:10 »
Pravočasno objavljam MTB turco, ki se bo odvijala v nedeljo na topel sončen dan iz Ospa na Črnokalsko trdnjavo preko Črnotiške planote na Kastelec in naprej do Socerba od koder se bomo spustili na izhodiščno točko. Meni je pokazalo 15 km in 500 višincev.
Pa verjemite, da se še kaj zgubimo ! Torej doma bomo točno ob uri  ;D

Avtomobile parkiramo v Ospu na odcepu za Gabrovico kjer se počakamo do 09h.45min in nato odrinemo nasmejani v čim večjem številu.
Za zadovoljivo udeležbo se šteje najmanj 4 osebe  ;D, v kar sem prepričan. 8)

3
Last minute / 1. januar 2019
«  dne: 01. januar 2019, 08:31 »
Med 12. in 13.30 h bomo na Slavniku odprli penino.

Pa na kozarce ne pozabite ;)


4
Pohodništvo in družinski izleti / Zaključna turca v 2018
«  dne: 31. december 2018, 20:40 »
Zapeljali smo se do Umaga kjer nas je pričakal lep sončen dan in odpeljali zadnji letošnji krog med čudovitimi oljčniki.
Na poti smo naleteli na ogromno divjih odlagališč ki mečejo črno luč na opevani Hrvaški turizem. Grozno, zares žalosten pogled na kupe smeti ki kazijo naravo v zaledju.
Sicer pa turca na izi  po kolovozih med oljčniki in vinogradi, od vasi do naselij, po rdeči zemlji, ki se je premočena, lepo oprijemala koles.
Povratek na izhodišče smo igraje po skalah in stopnicah odpeljali ob obali in za zaključek podrli oziroma postavili nov rekord  preluknjanih zračnic. Tako nam je uspelo pokuriti vse rezerve iz nahrbtnikov in domov smo prišli še z dvema gumama na tleh.

FOTO

5
Pohodništvo in družinski izleti / Zahodna Istra
«  dne: 30. november 2018, 11:48 »
Če se komu zahoče in bi rad malo kolesaril, pa ne ve kam, se nam lahko pridruži v sobotnem potepanju v veseli december.
Veselje bo pa v tem, da tudi mi ne vemo, kam nas bo pot peljala. Okvirno je zamišljeno, da raziščemo neraziskano v smeri
Grožnjan, Brtonigla, Novigrad. Odhod iz Izole bo 1. 12.  ob 9h.

6
Pohodništvo in družinski izleti / Izola - Škrline
«  dne: 19. november 2018, 16:59 »
Mrzla in vetrovna nedelja nas je zadržala kar doma, ampak ne ob kaminu. Brez nekih ciljev smo zjutraj najprej treščili v leden vetrovni zid, se nekako prebili do Bošamarina kjer smo nato zagrizli v klanec in do Diličev smo bili že vsi na povišani telesni temperaturi. Spust do Škrlin je bil bolj v stilu iskanju stezic, kakšna mačeta bi nam še kako prav prišla. Obveznemu postanku v klubskih prostorih ni nihče nasprotoval, ampak, ojlaaaa, kakšen blažen kuhanček. Pa tudi pašta se je prilegla za lažji Koštabonski vzpon in nato je sledil še zaključni spust od Šmarij po Lovrečičevi pl. poti v Kampel.
Seveda nas je kot vedno prehitel mrak ampak števci so vsi enotno pokazali 43 km in prepričljivih 1000 višincev.

FOTO

7
Pohodništvo in družinski izleti / Martinova
«  dne: 06. november 2018, 19:27 »
Do sobote zvečer je dobrodošel vsakršen predlog po ožjem obalnem okolišu v stilu od kozarca do kozarca, ki naj bi se odvijal v nedeljo z zaključkom pr nonotu in noni v Kurtah.

8
Pohodništvo in družinski izleti / PO DOMAČEM DVORIŠČU
«  dne: 29. oktober 2018, 10:50 »
Tokratna sobota naj bi bila namenjena POREČANKI, vendar vremenska napoved  vse do zgodnjih ur, ni bila ravno obetavna.
V zadnjem trenutku se pa je nemogoče organizirati in ker mi je radarska slika padavin pokazala, da v naslednjih urah ni bilo pričakovati deževja, smo se starejši forumski člani na hitro dogovorili, da se odpravimo na kolo po okoliškem dvorišču z možnostjo hitre vrnitve.

IN ZGODILO SE JE TO 

9
Pohodništvo in družinski izleti / Zoncolan - Arvenis - Dauda
«  dne: 24. september 2018, 21:09 »
Nisem se ravno prepričal kaj nas čaka na tokratni turi. Jasno mi je bilo samo, da se moramo brez pomoči pedal, povzpeti čim višje proti vrhu Zoncolana.
Megleno jutro nam je ponagajalo, saj smo bili v celoti prikrajšani za vedute po okolici, no, vsaj dež se nas je usmilil, pa čeprav je že med vožnjo do izhodišča krepko zagrozil.
Kljub vsemu smo optimistično stopili na pedala in zagrizli  v asfaltno strmino misleč, da je to naš najtežji del poti.  Tudi kasneje, ko je bilo potrebno zapustiti cesto in se povzpeti po še hujšem kolovozu oziroma smučišču na najvišjo koto Zoncolana, nismo kaj dosti tarnali. Itak, sedaj naj bi nas zagotovo čakal samo še spust, zato se je specialna ekipa tudi dodatno zaščitila pred morebitnimi udarci. Veselja je pa bilo kmalu konec, ponovno se je bilo potrebno dvigniti, tokrat na Arvenis,  strmo v skalovje, kar  nam je pospešilo frekvenco dihanja na maximum. Na vrhu pod križem, je sledila obvezna regeneracija in nato ponovno v bojno opremo za še ne dočakan, pa vendar obljubljeni, mega FLOW spust. Najprej strmo doli, potem gori doli pa čeprav več gori kot doli. In nato pogled na segna via- Monte Dauda. Jaooooooo, mater, spet gori in to dosti gori, pa kam mi to gremo, moči pa od
nikjer. Končno se nam je pokazala Marija, ampak šele po številnih pavzah, da smo lahko iz že izčrpanih teles izžmili še tisto potrebno energijo za dosego vrha. Da je to bil res zadnji vrh, ni bilo zagotovila, zato tudi ne pretiranega zadovoljstva.  Ampak spust, he, he. Idi pa vidi !!!!!!!

FOTO   

10
Pohodništvo in družinski izleti / Pivka - Sv. Trojica
«  dne: 24. julij 2018, 15:24 »
Skrbi me !  Zares me skrbi !  O podnebnih spremembah govorim! Pred nami je tako rekoč razburljivo obdobje človeške zgodovine,
ko se zemlja obrača proti nam in se maščuje. Sever je v ognju, jug je v ognju, zemlja se topi !  Kmetje govorijo o suši, spet drugi o prevelikih količinah vode. Strele , toča, vodni vrtinci, to so že vsakdanje novice. Nihče pa nič ne ukrepa, čeprav se dobro zavedamo,
da je za naš obstoj potrebno nekaj tudi storiti. Enostavno, preveč nas je ! Gospodarska rast pa nas ubija !
Pol poletja je že mimo, vikendi pa deževni, v gore si ne upamo !  Kaj bo jutri, kaj bo naslednje leto in kaj nas čaka čez deset let, lahko samo ugibamo.

Ni mi preostalo drugega kot izpeljati turo v domačem okolju. FOTO

11
Pohodništvo in družinski izleti / RODODENDRON BIKE TOUR
«  dne: 19. junij 2018, 10:20 »
 M.te Zoufplan smo lani, v pozni jeseni, že naskočili vendar nas je gosta megla prikrajšala popolnega doživetja in kmalu je bilo jasno, da bo treba vajo ponoviti.
Tokrat je bilo jutranje ozračje in pa temperatura skorajda idealna za premagovanje 19km dolge klančine, ki nas je ločila do
visokogorskih cvetočih planot, kjer naj bi svoje cvetove razkazoval tudi Rododendron, naš pobudnik tokratnega potepa.
Do vrha smo se počasi prebijali na lastni nožni pogon, kar je v gorah že prava, vendar spoštovana, redkost. Invazija novodobnih gorskih kolesarjev se namreč nezadržno povečuje, saj jim to omogoča nova tehnologija na viagra pogon. Pri dohitevanju so prav ponosni, poudarjeno pozdravijo in še hitreje zmagovalno švignejo mimo.
Po štirih urah teptanja pedal in z dvema postankoma smo že ob prvem pogledu po okolici povsem dopolnili izpraznjeno energijo.
Sam vrh nam ni dal dihati, še hrane si nismo takoj privoščili. Samo nemo smo opazovali po neopisljivem in nato še dolgo poležavali brez nekih misli. Sproščanje, popolna sprostitev.
 Tudi nadaljevanja po vrhovih, ki ga ni bilo konca in pa divjega spusta med koprivo, je zgodba samo za doživljanje.
Torej nič pisat, naj vam slike še kaj povedo  ;)

FOTO       

12
Ture / REBULA TOUR 2018
«  dne: 29. maj 2018, 08:15 »
Vse ljubitelje opojne kapljice in veselega gonilkarjenja vabim, da se nam pridružite na tradicionalni dogodek "REBULA TOUR", ki se bo odvijal na dan praznika češenj v Goriških Brdih. To je 10. 06. 2018
In kot je tradicija bomo skladno s tradicijo tudi nadaljevali. Ob 07 00h se dobimo na pumpi in nato poženemo po neznanem v nam dobro znano "DEŽELO REBULE" Nato kozarček dva in že bomo doma.

1.  Stanka
2.  Sonja
3.  Mile
4.  Zvezdan
5. 
6.
itd, itd
 

13
Za drugo turo po Krajinskem parku Goričko smo se odpeljali do Cankove kjer smo pričakali Koširjeve in se nato zagnali proti bližnjim gričem v poučni mešani gozd do Ledavskega jezera, kjer pravzaprav nismo izgubili veliko časa. Se je pa na poti do Grada našlo veliko, za oči zanimivih stvari tako, da je bilo postankov kar nekaj. Za vrnitev do izhodišča smo koristili Evropsko peš pot, ki  nam je še izraziteje prikazala življenje osiromašenih kmetij.

SLIKE

14
V Prekmurje, pravzaprav odbrcali smo še zadnji del pokrajine na severovzhodu Slovenije, kjer se je čas navidezno dobesedno ustavil. Štorkljino gnezdo, blatne hiše, slamnate strehe in še marsikaj me je spominjalo na slike iz učbenikov izpred 50 let
Da tu živijo skromni ljudje, je že na videz povsem razumljivo, o prijaznosti niti ne bi razpravljal. Skratka ..., meni ful dobro.
Kolesarskih poti je na pretek kot tudi turističnih oziroma izletniških kolesarjev. Težje pa boste zasledili gorske kolesarje, čeprav je poti med koruznimi polji in po gričevnatih gozdovih kar veliko. Narava je res neokrnjena zato je potepanje po presenetljivo lepih gozdičkih pravi užitek.

SLIKE   

15
Pohodništvo in družinski izleti / KORTEŽANSKE POTI
«  dne: 02. maj 2018, 12:44 »
Verjetno se me še kdo spomni iz časa, ko me sivina še ni obarvala in sem veselo, še s trdakom, oblegal in raziskoval domače hribčke.Vsake, na novo najdene poti, pa čeprav je to bila samo navidezna sled divjadi, sem se tako razveselil, da sem še isti konec tedna MTB bando popeljal na ogled le te. In tako sem tudi dobil naziv "Forumski sledosledec" 
 No, od tega je res že dolgo, sledilcev pa tudi več ni. Mogoče je zato delno tudi kriva GPS tehnologija, ki mi je omogočila potepanja tudi po nepoznanih krajih daleč stran od doma. Sedaj, ko me kdo sprašuje po lokalnih trekih, pa žalostno ugotavljam, da je tega skoraj nič. Poti pa so! In to lepo urejene, razgibane s tako lepimi pogledi, da ne samo prišleku, ampak še marsikateremu domačinu, dih zastane. 

SLIKE

 Str: [1] 2 3 ... 19

* Išči:


Zadnje objave:

GROŽNJANSKA PENTLJA 2 - PONOVITEV od admin
[ 03. februar 2019, 22:01]


Kontrabandske poti in slap Paculin od admin
[ 03. februar 2019, 15:45]


Tu sem doma od admin
[ 23. januar 2019, 22:29]


GROŽNJANSKA PENTLJA od admin
[ 21. januar 2019, 19:33]


RAVNA TURCA od admin
[ 15. januar 2019, 21:08]


Osp - Črni Kal - Socerb od etcho
[ 07. januar 2019, 15:09]


1. januar 2019 od admin
[ 03. januar 2019, 17:05]


KUK IN OKOLICA od stelio
[ 31. december 2018, 20:59]

* Obiskovalci foruma:

  • Dot Gostov: 17
  • Dot Skritih: 0
  • Dot Uporabnikov: 0

There aren't any users online.

* Koledar

februar 2019
Ned Pon Tor Sre Čet Pet Sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 [23]
24 25 26 27 28

No calendar events were found.

* Vreme

WetterOnline
Das Wetter für
Izola